Blog

InstaStyle book

6 Boeken tips voor instagrammable foto’s

Alhoewel veel Instagram fotografie & styling boeken al zijn verouderd, zijn de tips erin nog steeds heel waardevol. Hoe vaak het algoritme ook verandert, goede content maken is nog steeds van groot belang voor een succesvol account. Hieronder een 6-tal boeken met een verschillende insteek op het maken van Instagram waardige content.

HASHTAG AUTHENTIC – Sara Tasker
 

1.  HASHTAG AUTHENTIC – Sara Tasker

Mijn eerste tip is een boek gericht op lifestyle en interieur fotografie voor Social Media. De schrijfster is Sara Tasker, de eigenaresse achter het Instagram account @me_and_orla. Ze is een succesvolle influencer en fotograaf, met een herkenbare rustige, sfeervolle, ruwe en authentieke stijl. Sara laat je in het boek zien hoe je van je persoonlijk Instagram een volwaardig creatief business account kan maken, door fotografie tips, editing tips maar met name veel story telling & styling. De fotografie in het boek vind ik werkelijk prachtig. Binnen elk onderwerp wat ze aankaart, geeft ze ook tips welke hashtags je goed kunt gebruiken of kunt bekijken ter inspiratie. De thema’s die ze behandelt zijn bijvoorbeeld ambacht, creativiteit, familie, interieur, food en nog veel meer. Een mooi boek met een duidelijke eigen stijl en mijns inziens een mooie inspiratie voor een heel breed aantal onderwerpen die het goed doen op Social media.

2. INSTAGRAM DESIGN & STYLING – Leela Cyd

Nederlandse vertaling, originele title – STYLING FOR INSTAGRAM

Insatgram design & styling is een boek vertaald uit het Engels. De schijfster van dit boek is Leela Cyd. Leela is een fotografe uit Santa Barbara California, opgegroeid in een kunstzinnig gezin, dus fotografie & styling is haar met de paplepel ingegoten als het ware. Het boek is echt gericht op fotografie voor social media en bevat tips & tricks hoe je mooie foto’s kan maken die succesvol zijn op Instagram. Het boek stamt van origine uit 2018, maar omdat het voornamelijk over fotografie en styling gaat en niet zo zeer over (de werking van) Instagram zijn alle tips & trick nog relevant. Het is geen technisch boek over fotografie maar geeft met name tips over hoe bepaalde momenten vast te leggen en welke momenten. Ook veel opdrachten of stappenplannen hoe dat aan te pakken. Ik vind het een leuk en makkelijk boek om te lezen, het design van het boek spreekt mij persoonlijk iets minder aan, maar dat is een kwestie van smaak. En met circa 14,95 is het ook niet een heel duur boek om te kopen.

3. CAPTURE YOUR STYLE – Aimee Song

Echt een van de Instagram pioniers is deze Aimee Song. Aimee heeft op dit moment 6,2 mln volgers op haar eigen account en een eigen fashion collectie die ze o.a. verkoopt via Instagram (@Songofstyle). Qua style & design vind ik dit persoonlijk ook echt een heel mooi boek. Niet zozeer door de roze cover (het was is uitgebracht in een tijd waarin iedereen een roze boek uit bracht) maar met name door de opmaak, de typografie en de stijl van de foto’s. Het boek van Aimee is in tegenstelling tot bijv. Hashtag Authentic, met name op fashion gericht (#OOTD) maar geeft ook diverse tips over hoe je goede selfies kunt maken of over flatlay fotografie met je fashion items. Het boek komt uit 2016, dus de tips over Instagram zelf over het algoritme etc zijn verouderd, maar de rest van het boek is meer dan de moeite waard. Het boek is in het Engels, maar goed te volgen en makkelijk te lezen.

4. INSTASTYLE – Tezza (a.k.a. Tessa Barton)

Tezza is een bekende instagrammer met inmiddels zo een 1,2 mln volgers. De inhoud van haar boek is visueel erg aantrekkelijk, maar ze geeft ook veel goede tips hoe je het beste je insta account kan opbouwen en uitbouwen. Het boek bestaat uit vier delen: Insta basics, Curate, Create and Elevate. In deel 1 legt ze de basis van Instagram uit. Ook hiervoor geldt weer dat dit iets veroudert is omdat Instagram continue evalueert. Maar de basis is natuurlijk nog steeds gelijk. Echter voor een vervente instagrammer is dit deel veel bekende stof. In deel 2 vertelt ze hoe je een verhaal verteld op insta en hoe je bijv. een fotoshoot plant. In deel 3 legt ze uit hoe je een mooie foto maakt, waar moet je op letten bij het schieten , editten etc. Ook zij geeft tips over verschillende soorten fotografie, van fashion beauty & travel maar ook flatlay fotografie.  In het laatste deel gaat ze meer in op het feit hoe je je insta account kunt laten groeien, maak gebruik van video, hoe lees je je analytics etc. En ook al is het boek uit 2018, veel tips zijn nog steeds toepasbaar. Al met al een interessant boek met veel bruikbare tips.

5. LOVE x STYLE x LIFE – Garance Dore

Garance Doré is een Franse fotograaf, schrijfster en illustratrice en is eigenaresse van een bekend fashion blog. Dit boek is niet alleen erg mooi om te zien, maar ook nog eens een zeer inspirerend verhaal. Garance geeft, tussen alle fashion een fotografie tips heen, je een kijkje in haar levensverhaal. Makkelijk om te lezen en een leuke afwisseling tussen de verhalen, de stylingstips, de foto’s maar ook mooi vormgegeven quotes en gave illustraties van haar hand minder gericht op Instagram, maar de fashion en foto tips zijn zeker bruikbaar om een succesvol account mee te bouwen. By far in deze categorie mijn meest favoriete boek qua opmaak, echt zo mooi! Alleen daarom al het kopen waard

Love x Style X Life

By far in deze categorie mijn meest favoriete boek qua opmaak, echt zo mooi!

Alleen daarom al het kopen waard!

6. ON FLEEK – Ellen Snijder

Wederom een meer fashion georienteerd boek ter inspiratie. Ellen is ondernemer en eigenaar van os het fashion blog Fashionchick. Alhoewel ik de opmaak van het boek echt heel leuk vind, is dit minder mijn cup of tea. Het staat boordevol met fashion tips en beauty & make-up  tips. Het boek als je op zoek bent naar tips voor je #OOTD. Het boek staat tevens vol met bekende fashion influencers die je kunt volgen ter inspiratie.

Dit blog bevat affiliatielinks. Dit betekent dat ik een hele kleine commissie ontvang als je via een van de links iets koopt. Jou kost dit uiteraard helemaal niks. Voor meer informatie, lees je hier mijn affiliate disclaimer.