Blog

Bold SL

Vernieuwing website Bold

Omdat alle informatie tegenwoordig online met elkaar gedeeld word, werd het voor mij tijd mijn website te vernieuwen en te updaten. Vorige keer heb ik nog met veel inspanning en met hulp van wordpress zelf mijn site gebouwd. Dit keer besloot ik dat ieder zo zijn vak heeft en we als zelfstandige onder elkaar, elkaar ook werk moeten gunnen. Dus ging ik op zoek naar iemand die mijn stijl begreep en die veel sneller, beter en goedkoper dan ik de site in elkaar kan zetten.

Content

Natuurlijk moet je de content zelf creëren. Indeling bedenken, alle begeleidende teksten schrijven, foto’s maken en laten maken (portret foto’s) etc. Dat is al best een hele klus. Echter het stimuleert je ook weer om na te denken, wat doe ik nou precies en hoe leg ik dat nou duidelijk uit aan mijn toekomstige klanten.

Uitbesteden

Zoals gezegd wilde ik het daadwerkelijk bouwen van de site dit keer uitbesteden. Genoeg andere dingen te doen waar ik gewoon veel beter in ben. Marte Methorst is goed in het bouwen van websites. Marte heeft me op overzichtelijke en snelle manier geholpen, met een duidelijke offerte vooraf, een stapsgewijze planning zodat ik daar ook rekening mee kan houden bij de rest van mijn opdrachten.

Moodboard

Wat altijd heerlijk werkt om te testen of je elkaar begrijpt en op 1 lijn zit is het maken van een moodboard. Naast mijn logo en de huisstijl die ik al bij het starten van Bold heb ontwikkeld, is het ook belangrijk de merkuitstraling vast te leggen. Op Pinterest verzamelde ik beelden die bij mijn merk Bold Sourcing & Licensing passen en Marte maakte op basis daarvan dit geweldige moodboard.

Website bouwen

De afgelopen weken zijn we druk geweest met het bouwen van de website. Marte met name met het bouwen en ik meer met het bijschaven van teksten en het maken van extra foto’s. Zo had ik een leuke fotoshoot met Bonny Vrielink, die onder andere de foto op de homepage maakte. Natuurlijk werd er zo nu en dan gecontroleerd ik het nog eens was met de vorderingen van de website.

En dan is het vandaag eindelijk zo over, de website is klaar en staat live. En ik ben er super trots op en heel blij met hoe we dit samen voor elkaar hebben gekregen. Hij kan er weer even tegen aan en nu vullen met leuke blogs en mooie opdrachten!