Blog

remke-paperworld-8282-1100x1100

Trends paperworld 2018

Elk jaar op Paperworld wordt er een overzicht van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van papierwaren, stationery en giftwrapping gepresenteerd. Altijd weer leuk om te zien en het geeft je als inkoper weer inspiratie voor het nieuwe seizoen. In mijn blog zal ik de uitgelichte Stationery en Office trends kort beschrijven.

Spirit + Ambition

Spirit + Ambition is een levendige en sportieve trend. Door gebruik te maken van primaire kleuren als rood, blauw en geel is dit een kleurrijke trend die is gebaseerd op zowel de laatste mode in streetwear als in werkkleding. De stijl wordt zowel geïnspireerd door jonge creatieve artiesten als door technologische innovaties.

Ook de laatste ontwikkelingen in kantoorinrichting zijn meegenomen in deze trend, kantoren worden getransformeerd in moderne meetingpoint door creatieve wandschilderingen of innovatief gebruik van letters en quotes. Door de felle kleuren en grote contrasten in kleuren en materialen, veranderen saaie kantoren in persoonlijke en creatieve werkplekken of artistieke thuiswerkplekken.

Minimal + Excellent

De trend Minimal + Excellent is een eenvoudige, moderne stijl: het is een trend die wordt gekenmerkt door hoge mate van functionaliteit en kwaliteit van producten. Met een focus op design en vakmanschap. Deze trend heeft een passend klassiek kleurenpallet. De kleuren stralen kwaliteit en klasse uit, donkere tinten, waaronder zwart, donkerblauw en mosgroen, gecombineerd met goud, nikkel en zilver staan ​​hier centraal. Het gebruik van deze kleuren creëert het gevoel van een exclusieve ruimte in het kantoor aan huis. Deze indruk wordt versterkt door het gebruik van strakke en eenvoudige vormen en patronen, met een architectonische vormgeving van meubels en ruimte, gebruikmakend van de nieuwste technologieën.

“Kantoren worden getransformeerd in moderne meetingpoints

“Kantoren worden getransformeerd in moderne meetingpoints

Work + Challenge

Het belangrijkste binnen deze trend is de ontwikkeling waarin, door middel van hightech oplossingen, een antwoord wordt gegeven op de veranderende verwachtingen van een kantoor, waar samenwerken en flexwerken samen moet gaan met comfort en stijl in een totale concept. De trend spreekt aan door zijn moderne uiterlijk en verandert het kantoor in een harmonieuze werkomgeving, met behulp van het een passende collectie aan kantoorbenodigdheden. In deze veranderende wereld van alledag, moeten meubels en producten voldoen aan de toenemende eisen op het gebied van esthetiek en gebruikersvriendelijkheid. Deze stijl is te herkennen aan het gebruik van lichte toegankelijke kleuren als wit, lichtblauw en bordeaux en materialen als karton en hout.